B&B 123 in Bovenkarspel

Wat te doen

ONTDEK, ERVAAR & GENIET

Alle leuke activiteiten & mooie plekjes in de buurt.

Onze arrangementen

Rust & Verwen

Wat is er allemaal mogelijk bij B&B 1-2-3: Rust en verwen dag arrangementen. Vanaf 2 tot 6 personen. Deze ochtend /middag is te combineren met : Ontspanning massage Voet massage Reiki behandeling Access Bars behandeling Meditatie in de tuin Yoga in de tuin Workshop bloemschikken Hypnose therapie Schoonheid behandeling Medium Er is heel veel mogelijk neem vrijblijvend contact met mij op dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen.

Wat is er te doen

Veerdiensten vanaf Enkhuizen

In de zomermaanden verstrekken maar liefst vier verschillende veerdiensten vanuit de havens van Enkhuizen. Je kunt zelfs kiezen voor een zeilende veerdienst, een unieke ervaring!

Rondvaart Enkhuizen

Zie Enkhuizen op z'n mooist: Vanaf het water!

Museum Broeker Veiling

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

Westfries Museum

Het Westfries Museum in Hoorn is het museum over de Gouden (zeventiende) Eeuw. De vaste collectie belicht vele facetten van deze enerverende periode. Waaronder de geschiedenis van de VOC. Net als in onze tijdelijke tentoonstelling spiegelen we daarin graag het heden aan het verleden. Het museum is gevestigd in het sfeervolle en monumentale Statencollege uit 1632. Als bezoeker stapt u zo de Gouden Eeuw in.

Winkelcentrum Het Streekhof

Winkelcentrum Streekhof is gevestigd in het hart van de gemeente Stede Broec. Het winkelcentrum opende de deuren in 1986 en was direct een groot succes. Winkelcentrum Streekhof vervult een belangrijke regiofunctie voor Stede Broec en wijde omgeving. U kunt er overdekt winkelen, vindt er een grote diversiteit aan speciaalzaken onder een dak, ruime en gratis parkeergelegenheid en een ongedwongen sfeer.

Stoommachine Museum

Het Nederlands Stoommachinemuseum houdt de geschiedenis van zowel het stoomgemaal “Vier Noorder Koggen” alsmede de ontwikkeling en betekenis van stoommachines levend. De originele pompen en een groot aantal prachtige machines, die bijna allemaal op stoom kunnen draaien, geven een mooi tijdsbeeld.

Museumstoomtram

Niet alleen op het museumterrein in Hoorn is veel te zien, ook onderweg kijk je je ogen uit. Geniet van de rit in de nostalgische stoomtram, bewonder ondertussen de historische bruggen en gebouwen op de route en laat je adem benemen door de spectaculaire vergezichten vanaf museumboot Friesland.

Zuiderzeemuseum

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af van de Waddenzee en kreeg het nieuwe binnenmeer de naam ‘IJsselmeer’. Het gedeelte buiten de dijk hoort sindsdien bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Het buitenmuseum met zijn historische gebouwen en het binnenmuseum met zijn thematische tentoonstellingen brengen samen dit verhaal in beeld. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

Wat is er te zien

Het Streekbos

Het Streekbos biedt veel en uitgebreide recreatiemogelijkheden. Van zwemmen, fietsen en wandelen tot een leuke visplaats, een in- en uitlaatplaats voor boten. En niet te vergeten: het Klimpark. In het Streekbos Paviljoen kun je vervolgens bij restaurant IJgenwijs genieten van een hapje en een drankje.

De Vooroever

Buitendijks aangelegd recreatieterrein dat zich uitstrekt van Medemblik tot Andijk. De Vooroever is een langgerekt aaneengesloten recreatie- en natuurgebied van ongeveer 144 hectare. Het ligt langs de IJsselmeerkust tussen Medemblik en Andijk. Het gebied leent zich goed voor een stevige wandeling. Langs de oevers van het IJsselmeer. Deze wandeling van 23 kilometer gaat vanuit Medemblik langs de oevers van het IJsselmeer door de dorpen Onderdijk, Wervershoof en Andijk. Het is een afwisselend landschap met prachtige dorpsgezichten en een bijzondere flora en fauna. Trek je beste wandelschoenen aan en ga op stap in Medemblik.

Enkhuizer Zand

Dagrecreatieterrein Enkhuizer Zand ligt direct aan het IJsselmeer. Door het ondiepe water bij het zandstrand is het uitermate geschikt voor kinderen. Er zijn lig- en speelweiden en grasland met beschutte plekjes. In de directe omgeving vindt u het overdekte zwembad Recreatiebad Enkhuizer Zand en Strandpaviljoen Enkhuizen. Naast het recreatiegebied ligt Droompark Enkhuizer Strand en Sprookjeswonderland.